RSS

”Håll ut, vi klara det…”

18 Apr

”Håll ut, vi klara det”. Är en strof som Bo Kaspers orkester formulerat. En strof som passar i vår tid. Jag vill dock ändra något så att den lyder ”Håll ut, vi klarar det”. Raderna nedan är ämnade till alla som på olika sett kämpar i denna tid, inte minst inom förtagandet och vården.

Utmaningarna är stora nu på många håll i samhället. Omvårdnad, sjukvård, näringsliv och handel är verkligen ansträngda. Kommer vi att klara det? Oron finns där. är Samtidigt är det i tider som dessa som det finns möjlighet att utforska den egna kapasiteten. Vad klara jag av. Det är inte ovanligt att nya resurser både egna och gemensamma växer fram. Nya förhållningssätt och lösningar kan bli tydliga. Insikter som både i nutid och framtid kan stimulera. För någon dag sedan så jag ett inslag om hur man kan bygga en egen respirator, allt med mycket enkla medel. Innovativt men kanske lite riskabelt.

Jag är tacksam över att bo i Älvsbyn, det framtidsrika samhället. Jag tänker såhär. Problem och svårigheter har på olika sett funnits i byggdens 200-åriga historia. Utmaningar som hanterats på olika sett. Kreativitet och företagssamhet har skapat en ”jordmån”,(eller ett ”DNA”) av företagsamma kvinnor och män. Generationerna före har visat att det går även när det kostat på. Den jordmånen står vi i även i denna kris. När vi är igenom coronapandemin finns det  fortsatt goda framtidsmöjligheter i Älvsbyn.

Till sist, om än lågmält, Håll ut, vi klarar det.

God helg

Anders.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 18 april, 2020 i Okategoriserade

 

Kommentarer inaktiverade.

 
%d bloggare gillar detta: